Tko smo mi

ARDIA je brend prirodne kozmetike koji vuče inspiraciju iz prirode i tradicije, s proizvodima za njegu tijela, održavanje ljepote i zdravlja.

ARDIA je obiteljska tvrtka, profesionalno licencirana za izradu proizvoda za njegu tijela, održavanje ljepote i zdravlja. Svoje poslovanje temelji na prirodno održivim načelima, s ciljem dokazivanja kako se sve ono što je potrebno za naše zdravlje i ljepotu nalazi oko nas: u prirodi.

Koristeći biljke i sirovine uzete sa njihovih prirodnih, autohtonih staništa sa područja Hercegovine i južne Dalmacije, u kombinaciji sa isključivo organski, bez umjetnih aditiva uzgojenim biljkama i biološko/organski licenciranim eteričnim uljima, naša je misija približiti prirodu čovjeku i djelom dokazati kako se prema prirodi i okolišu mora ponašati sa strahopoštovanjem i kako korištenje otrovnih, umjetno dobivenih kemikalija sa instant učinkom šteti zdravlju. Zato je svaki od naših proizvoda bez glutena, parabena, pesticida, sulfata, ftalata, silikona, emulgatora, štetnih umjetnih konzervansa, naftnih derivata, umjetnih boja i mirisa.

Svi su proizvodi ručno rađeni, počevši od branja biljaka pa do same realizacije, jer uz prirodne sastojke ne želimo kontaminirati naše proizvode „savršenstvom“ stroja. Bitno je naglasiti kako niti jedan naš proizvod nije testiran na životinjama. Sve recepture su znanstveno klinički dokazane i pružaju najveću moguću učinkovitost.

Zašto ARDIA?

Ardijejci, ilirsko pleme koje među prvima osniva državu na području obale Neretve do Vojuše u Albaniji, u antička je vremena smatrano jednim od najmoćnijih. Vrsni pomorci, ratnici, ali ponajviše vrsni izumitelji. Tako su, primjerice, izumili vrstu brzih i malih brodica (koje su kasnije preuzeli Rimljani i koristili u svojim osvajanjima), poznatu tuniku „Dalmatiku“ (koju je u Rim donio car Komod te je postao nezaobilazan odjevni predmet rimskog plemstva). No, pored ratničkog umijeća, u antička su vremena bili poznati po ljepoti svojih žena, gurmanskom načinu života i, za taj period, nevjerojatno razvijenim osjećajem za estetiku korištenjem kozmetičkih pripravaka.

Antički pisac Polibije u svojim spisima govori kako su Rimljani preuzeli i u Rim odnijeli brojne ljekovite i kozmetičke pripravke, koristeći sirovine koje su sami proizvodili od autohtonog bilja, često u kombinaciji sa sirovinama otetim iz brojnih gusarskih pohoda, udarajući jedan od temelja antičke aromaterapije. Recepture pojedinih pripravaka kasnije nalazimo i u Ovidijevom djelu „Medicamina faciei“.

Nalazeći inspiraciju u onome po čemu je ovaj kraj bio poznat u antičkim vremenima, naša misija je približiti prirodu čovjeku i upoznati cijeli svijet s bogatstvom ljekovitosti prirode našega kraja. Naš cilj je dokazati kako proizvodi za njegu tijela, održavanje ljepote i zdravlja dobiveni od isključivo prirodnih i autohtonih materijala mogu biti dostupni svakome.